1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Профил на заводот

Профил на заводот

  Јавната Установа Завод за заштита и рехабилитација - Бања Банско е установа која згрижува, негува, едуцира и рехабилитира лица со телесен инвалидитет и е единствена установа од ваков тип во Република Северна Македонија. Установата се наоѓа на влезот на Струмичкото село Банско, во близина на хотелот...

Повеќе...

Дејност на Заводот за заштита и рехабилитација

Дејност на Заводот за заштита и рехабилитација

 Основна дејност на Заводот е заштита, рехабилитација, нега и едукација на нашите корисници - лица со попреченост во физичкиот развој. Групата на корисници кои се сместени кај нас е хетерогена во секој поглед, па за да се обезбеди ефикасно функционирање, корисниците се делат во повеќе групи...

Повеќе...

Стационар и сместување

Стационар и сместување

 

  Стационарот се наоѓа на горниот кат од постариот објект и двата спрата од новата зграда. Се состои од повеќе простории: спални соби, простории за дневен престој и забава, санитарии со купатила за лична хигиена, кујна и трпезарија (поголемиот дел од активностите се одвиваат во овој оддел).

Повеќе...
Previous
Next

Нова веб страница

 

nova webСледејќи ги современите трендови за претставување на интернет, од месец декември 2017 година, беше пуштена официјалната веб страница на ЈУ Завод за заштита и рехабилитација - Бања Банско. Се надеваме дека посетителите ќе можат полесно да дојдат до саканите информации, а воедно може слободно да не контактираат за секакви прашања. со овој чекор имаме за цел сите заинтересирани да ги известиме за новостите поврзани со работата на нашата установа. Вашите мислења, критики, пофалби и забелешки многу важни за нас и ние ќе Ви бидеме благодарни за секој коментар.